Bonnierförlagen bekräftar: Vi förhandlar med Amazon om villkor

En nybyggd lagerlokal i Kjula logistikpark utanför Eskilstuna blir det amerikanska e-handelsföretaget Amazons första lager i Sverige. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Bonnierförlagen förhandlar med Amazon om försäljning av fysiska böcker inför ehandelsjättens lansering i Sverige i höst.

Tidigare i sommar rapporterade Svensk Bokhandel att den amerikanska nätgiganten Amazon kontaktat svenska bokförlag angående försäljning av svenska böcker. Sedan Amazon bekräftat att man jobbar med en svensk försäljningssajt och därtill bygger ett stort lager i Eskilstuna uppger Bonnierförlagen att man nu förhandlar med Amazon om försäljning av fysiska böcker.

Amazons etablering i Sverige möts både av hoppfulla förväntningar och skepsis inför jättens affärsmetoder.

Bonniers försäljningsdirektör säger till Svensk Bokhandel att förhandlingarna så här långt är ”ett givande och tagande”, ungefär såsom förlagsgruppen brukar ha med andra återförsäljare.

– Jag vill inte gå in på avtalsdetaljer, det blir för geggigt. Det är som en vanlig avtalsförhandling, jag tycker inte att den utmärker sig åt vare sig ena eller andra hållet, säger Göran Wiberg.

Hur stor del av den svenska Amazonsajten som ska vigas åt just bokförsäljning är ännu oklart.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL