Journalisten Bob Woodward vid Vita husets korrespondentmiddag 2017. Arkivbild: Cliff Owen.

Ny bok av Bob Woodward avslöjar brevväxling mellan Trump och Kim Jong-Un

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har i brev till USA:s president Donald Trump beskrivit deras relation som en fantasyfilm. Det uppger förläggarna till en ny bok om den amerikanska presidenten.

25 brev som skickats mellan de två ländernas ledare och som inte tidigare offentliggjorts ska finnas med i boken, enligt förlaget.

I breven mellan Trump och Kim syns en ”enastående diplomatisk menuett”, enligt förlagets beskrivning av boken Rage som skrivits av journalisten Bob Woodward.

Woodward är mest känd för att han hade en avgörande roll i att avslöja Watergate-skandalen som fällde president Richard Nixon på 1970-talet.


ANNONS


Relationen mellan Nordkorea och västvärlden tinade upp en aning under 2018, då Trump och Kim träffades vid ett historiskt möte i Singapore. Sedan dess har tongångarna mellan de två växlat mellan att vara vänskaplig, förolämpande och hotande, men Trump har även sagt att Kims brev är vackra, och har beskrivit deras relation som att de ”blev kära” i varandra.

Samtalen om kärnvapennedrustning på Koreahalvön har dock gått i stå sedan förhandlingarna kollapsade vid ett möte i Hanoi förra året.

Rage är en uppföljning på författarens bok Fear (på svenska Fruktan) som kom ut 2018.

Trump har bland annat sagt att Fear är ett skämt, men har ändå ställt upp på en intervju med Woodward inför den nya boken som ska komma ut i USA den 15 september.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL