ANNONS

Ny film baserad på böckerna om Eva och Adam spelas in i Göteborg

Några av personerna bakom nya filmen om Eva och Adam. Fr v: Caroline Cowan, Johan Unenge, Måns Gahrton och Francy Suntinger. Foto: Johan Bergmark.

Nya filmen Eva och Adam –  att vara eller inte vara ihop spelas just nu in i Göteborg och får premiär 2021. Bakom manus står Måns Gahrton och Johan Unenge, som även skrivit böckerna.

– Vi vill göra 2000-talets hittills mest hjärtknipande och träffsäkra romantiska komedi för unga, på tröskeln till puberteten. Vi vill göra det med ett tilltal som skapar igenkänning långt utöver målgruppen så det blir en riktigt bred familjefilm där det finns något för alla att älska, säger Måns Gahrton. Ambitionen är att få publiken att le generat, skratta, gråta och känna igen sig i de stora frågorna om kärlek och vänskap. Det är humor, hjärta och smärta, säger Johan Unenge i ett pressmeddelande.

För manus till filmen svarar alltså Måns Gahrton och Johan Unenge, som även skrivit böckerna med karaktärerna som filmen bygger på. Serien Eva & Adam publicerades i Kamratposten åren 19912003. Första seriealbumet utkom 1993. Den första boken kom 1995 och den senaste, trettonde boken, Första ögonkastet släpptes 2007. Hittills har böckerna om Eva och Adam sålts i över 800 000 exemplar i Sverige, och böckerna finns översatta till åtta språk.

ANNONS

Huvudrollerna som Eva och Adam spelas i den nya filmen av Sonja Holm och Olle Cardell. Adams bästa kompis Alexander gestaltas av Lukas Wetterberg och Evas bästa kompis Annika av Stella Klintberg Marcimain. Evas bror Tobbe spelas av Emil Algpeus och Evas lillebror Max spelas av Olle Einarsson. Melina Lindskog Pascalidou spelar Adams kompis Molly. 

Bland övriga skådespelare finns bland annat Liv Mjönes (Evas mamma), Jonatan Rodriguez (Adams pappa), Björn Bengtsson (Evas pappa), Rakel Wärmländer (Evas mamma) och Ulla Skoog (Äldre dam). Caroline Cowan (“Fritt fall”, “Joy”, “Arne Dahl”) regisserar filmen och producent är Francy Suntinger (“Mig äger ingen”, “Springfloden”).

Inspelningen av Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop äger just nu rum i Göteborg och pågår till början av september. Filmen har biopremiär våren 2021 och distribueras av SF Studios.

– Vår ambition är att lyfta in tittaren i barns verklighet som den ser ut på 2020-talet. Språket, relationerna och miljöerna. Det ska kännas äkta och vara på riktigt, samtidigt som det ska vara underhållande. Vi har lagt stor energi på det och gjort mycket research, besökt skolor och pratat med många barn. Det känns superkul att vara igång och filma, säger filmens producent Francy Suntinger i ett pressmeddelande.

Barnboksduon Gahrton/Unenge är annars aktuella med Rymdmonstren anfaller, den nittonde boken i serien Hotell Gyllene Knorren, som släpps nu i augusti.

Fakta om nya Eva & Adam-filmen

Inspelning pågår fram till början av september i Göteborg.
Biopremiär våren 2021
Distributör: SF
Regi: Caroline Cowan
Manus: Måns Gahrton & Johan Unenge
Produktionsbolag: Filmlance International AB
Producent: Francy Suntinger

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se