ANNONS

”Into the wild”-bussen ställs ut på museum

Amerikanska myndigheter flyttade bussen tidigare i somras, då den blivit en farlig turistattraktion. Arkivbild: Seth LaCount/AP/TT.

Den världskända buss som filosofen och äventyraren Christopher McCandless bodde i, och som skildras i romanen och filmen ”Into the wild”, kommer att ställas ut på museum.

I ett pressmeddelande skriver amerikanska myndigheter att den mest troligt kommer att hamna på det naturvetenskapliga museet The University of Alaska Museum of the North i staden Fairbanks i Alaska.

Bussen har stått längs med den avlägsna vandringsleden Stampede Trail i Alaska sedan 1960-talet, och beboddes av McCandless under sommaren 1992. Hans tid i vildmarken fick dock ett tragiskt slut när han efter 114 dagar dog av svält.

Genom åren har flera turister råkat illa ut när de vandrat den långa leden med siktet inställt på bussen, något som ledde till att myndigheterna valde att flytta den tidigare i somras.

Into the wild finns på svenska

In i vildmarken

In i vildmarken

I april 1992 begav sig den tjugotreårige amerikanen Christopher McCandless ut i Alaskas vildmark för att ensam vandra runt i naturen - utan mål, och utan att ens ha någon karta med sig.
Innan han gav sig av hade han gett sig själv ett nytt namn: Alexander Supertramp. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL