ANNONS

Författarna Irvine Welsh och Easton Ellis planerar tv-serie tillsammans

Irvine Welsh och Bret Easton Ellis planerar en tv-serie som utspelas i den amerikanska tabloidbranschen. Arkivbild: TT.

Den skotske författaren Irvine Welsh och hans amerikanske kollega Bret Easton Ellis planerar att tillsammans göra en tv-serie som utspelas i den amerikanska tabloidbranschen, skriver Variety.

Arbetstiteln på det planerade projektet, som väntas bekräftas inom de närmaste veckorna, är ”American Tabloid” och serien kommer att följa redaktionen på en tidning, där termer som politisk korrekthet, moral och etik totalt lyser med sin frånvaro.

”För att kunna göra den här produktionen rättvisa har vi alltid vetat att det krävdes författare i avsaknad av spärrar – och som går längre än de flesta andra skulle våga”, säger Shelley Hammond på produktionsbolaget Burning Wheel, som planerar att producera serien.

Irvine Welsh slog 1983 igenom med den experimentella romanen Trainspotting, som utspelas bland en grupp kriminella heroinister i 1980-talets Edinburgh, medan Bret Easton Ellis ligger bakom romaner som Inget att förlora och den våldsamma – och kontroversiella – satiren American Psycho från 1991.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se