ANNONS

Hanna Bergenkull. Foto: Pressbild

Hanna Bergenkull debuterar med sömnbok för barn

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det finns en hel del böcker om sömn och att gå och lägga sig som vänder sig till barn i kategorin 3-6 år, men det finns ytterst få böcker i ämnet för de yngsta barnen. Som sömncoach pratar jag dagligen med föräldrar till små barn som upplever små eller stora problem med sömnen. Tanken om att skriva en bok till familjer med trasslig sömn började växa för ganska många år sedan. Tack vare mitt förlag är den tanken nu en bok! 

Som nybliven mamma var jag känslomässigt ganska upp och ner. Helt ärligt så var de fluffiga rosa molnen ganska få – även om kärleken till vår dotter var så stark att det värkte i bröstet.  Jag mådde inte bra och var väldigt skör. Vår dotter sov inte. Eller hon sov, men väldigt lite och väldigt korta intervall. Det var här någonstans min vilja till att hitta en väg ut ur trasslet började. Det var här jag på allvar började studera barns sömn. När jag fångas av ett ämne, ett problem eller en situation så drivs jag framåt för att hitta svar och lösning. Så var det också för mig vad gällde de sömnproblem vi befann oss i.

Visst kan Lillis räv sova!

Visst kan Lillis räv sova!

- Till alla sömnlösa föräldrar där ute! Det finnas hopp om ni är villiga att ta hjälp! 
I denna bok får föräldrar både en sagodel och en handfast faktadel till sin hjälp att lösa denna problematik.

Del 1 är en godnattsaga för barn i ålder 3 månader till 3 års ålder. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

Mor och dotter Holtti skrev en gemensam roman under coronakarantänen

Margareta Holtti och Lisa Holtti Claesson var båda isolerade under den värsta coronakrisen. Tillsammans började de fantisera ihop ett äventyr och lät pandemin sätta ramar för berättelsen.

Sommaren 2020 gick i coronapandemins tecken, och i likhet med många andra kunde Margareta och hennes man på grund av restriktionerna inte åka till sin sommarstuga på Åland.

– Jag kopplade på humorn för att få lite distans till det trista läget och skrev till mina barn att jag googlat på ”människosmugglare” men inte hittat några aktuella erbjudanden. Kanske någon av dem kunde hitta en lösning. Lisa tog sig för att med några dagars mellanrum skicka vykort till oss med det ena galna smugglingserbjudandet efter det andra. Jag hakade på och skrev till henne att vi inlett en mejlkonversation med två tanter som erbjudit oss skjuts på moped, berättar Margareta.

Mor och dotter började mejla texter till varandra som tog avstamp i den galna berättelsen om två pensionärer som försökte ta sig till sommarhuset med alla möjliga medel. Snart insåg de att de hade början till en bok.

– Triggade av varandra spottade vi ur oss det ena kapitlet efter det andra i ett rasande tempo. Vi skrev intensivt i fyra veckor. Det sjöd av idéer och formuleringar och blev en hel del skrivet även nattetid. Det växte fram organiskt för att vi kom in i ett gemensamt flow, säger Margareta.

(...) Läs hela artikeln »