Kickstarter – författare och förlag drar in miljoner i förskott

Författaren Brandon Sanderson har dragit igång Kickstarter-kampanjen The Way of Kings 10th Anniversary Leatherbound Edition och närmar sig 50 Mkr. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

En författare ger ut en läderinbunden samlarversion av en tio år gammal bok och drar in över 50 miljoner kronor på en vecka. Kickstarter är plattformen som gör det möjligt. Men det krävs hårt arbete.

Brandon Sanderson sökte 250 000 dollar (motsvarande nästan 2,3 Mkr) för utgivningen av The Way of Kings. Det är ingen ny bok. Tvärtom, utgåvan ska fira bokens tioårsjubileum (den kom ut 2010 på Tor Books). Den ingår i hans serie The Stormlight Archive.

Redan betalande prenumerant? Logga in för att läsa

Annars köp en prenumeration idag – du kan prova en månad för 39 kr.

Varför betalvägg? Knappt 1 % av artiklarna här på Boktugg går att läsa enbart som betalande prenumerant. Det är material som vi vet har ett stort värde för den som jobbar i bokbranschen på ett eller annat sätt. Som prenumerant får du nya utgåvor av Analysbrevet direkt i din inbox och dessutom tillgång till ett växande arkiv.

Inloggad men kan fortfarande inte läsa artikeln? Då har du sannolikt ingen aktiv prenumeration. Kanske har den gått ut för att betalningen fallerat, vilket kan hända när kreditkortet inte längre är giltigt. Kolla dina prenumerationer här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.