Mari Jungstedt stäms av sitt norska ex som hävdar att hon använt hans texter i sin bok

Mari Jungstedt och Ruben Eliassen 2015. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Deckardrottningen Mari Jungstedt stäms av den norske författaren Ruben Eliassen, rapporterar NRK. Eliassen hävdar att Jungstedt har använt hans manus och publicerat materialet under sitt eget namn.

De båda författarna var tidigare ett par och tillsammans skrev de deckaren En mörkare himmel som gavs ut 2015.

När de gick skilda vägar ingick de enligt stämningen ett avtal där Jungstedt fick fortsätta att använda romanfigurerna och universumet som de hade skapat tillsammans. Men i uppföljaren ”Det förlovade landet” har Jungstedt sedan använt hela texter av Eliassen, hävdar han.

– Hon publicerade faktiskt mina texter. Det kom som en chock för mig att hon och förlaget valde att göra det, säger han till NRK.

Ruben Eliassen förde fram anklagelserna redan för ett år sedan i ett inlägg på Instagram. Mari Jungstedt ställde sig då frågande till beskyllningarna och hänvisade till deras avtal.

– Väldigt tråkigt och obegripligt att han gör så här nu, sade hon då till Aftonbladet.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL