ANNONS

John Bolton-bok sålde 780 000 exemplar på en vecka

Donald Trump och andra politiska figurer i ett skyltfönster i New York. Foto: Roman Tiraspolsky/iStock.

Donald Trump har skapat ännu en bästsäljare. The Room where it happened av John Bolton sålde över 780 000 exemplar första veckan och har snart tryckts i en miljon exemplar.

En av alla de böcker om Donald Trump som den amerikanska presidenten försökt stoppa är The Room where it happened av John Bolton. Trots dåliga recensioner sålde boken i hela 780 000 exemplar första veckan, rapporterar CNN. I den försäljningssiffran ingår tryckta böcker, eböcker, ljudböcker och ”ordrar som ännu inte kunnat levereras till kunder på grund av den extraordinära efterfrågan”, enligt förlaget Simon & Schuster.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Enligt uppgift ska förlaget ha betalat 2 miljoner dollar för rättigheterna, vilket redan betalat sig. Förlaget beställde ett elfte tilltryck som innebär att den tryckta upplagan passerar en miljon exemplar. Med andra ord är bokens inledande försäljning i nivå med tidigare Trumpkritiska storsäljare som Fear av Bob Woodward och Fire and Fury av Michael Wolff.

Även om en domare nekat Trumps justitiedepartements försök att stoppa boken så kan ändå framtida processer leda till att amerikanska staten kan kräva de pengar som Bolton fått för att skriva boken, enligt CNN.

Simon & Schuster har ytterligare en Trumpkritisk bok på gång: Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man av Donalds brorsdotter Mary Trump. Denna försöker Donald Trump stoppa genom att hänvisa till ett sekretessavtal som Mary skrivit på för många år som enligt Donald ska täcka allt, men som Mary och hennes jurister menar var alltför brett och luddigt för att vara giltigt. Boken är planerad för utgivning den 28 juli – om den nu inte stoppas – och ligger just nu fyra på Amazons topplista för mest sålda non fiction-böcker. Boltons bok är etta.

För att vara en president som inte sägs läsa mycket böcker har Donald Trump sannerligen genererat ovanligt många bästsäljare i USA.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se