John Bolton-bok sålde 780 000 exemplar på en vecka

Donald Trump och andra politiska figurer i ett skyltfönster i New York. Foto: Roman Tiraspolsky/iStock.

Donald Trump har skapat ännu en bästsäljare. The Room where it happened av John Bolton sålde över 780 000 exemplar första veckan och har snart tryckts i en miljon exemplar.

En av alla de böcker om Donald Trump som den amerikanska presidenten försökt stoppa är The Room where it happened av John Bolton. Trots dåliga recensioner sålde boken i hela 780 000 exemplar första veckan, rapporterar CNN. I den försäljningssiffran ingår tryckta böcker, eböcker, ljudböcker och ”ordrar som ännu inte kunnat levereras till kunder på grund av den extraordinära efterfrågan”, enligt förlaget Simon & Schuster.

Enligt uppgift ska förlaget ha betalat 2 miljoner dollar för rättigheterna, vilket redan betalat sig. Förlaget beställde ett elfte tilltryck som innebär att den tryckta upplagan passerar en miljon exemplar. Med andra ord är bokens inledande försäljning i nivå med tidigare Trumpkritiska storsäljare som Fear av Bob Woodward och Fire and Fury av Michael Wolff.

Även om en domare nekat Trumps justitiedepartements försök att stoppa boken så kan ändå framtida processer leda till att amerikanska staten kan kräva de pengar som Bolton fått för att skriva boken, enligt CNN.

Simon & Schuster har ytterligare en Trumpkritisk bok på gång: Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man av Donalds brorsdotter Mary Trump. Denna försöker Donald Trump stoppa genom att hänvisa till ett sekretessavtal som Mary skrivit på för många år som enligt Donald ska täcka allt, men som Mary och hennes jurister menar var alltför brett och luddigt för att vara giltigt. Boken är planerad för utgivning den 28 juli – om den nu inte stoppas – och ligger just nu fyra på Amazons topplista för mest sålda non fiction-böcker. Boltons bok är etta.

För att vara en president som inte sägs läsa mycket böcker har Donald Trump sannerligen genererat ovanligt många bästsäljare i USA.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL