Svensk barnbok om mänsklighetens historia såld till Sydkorea för rekordförskott

Bengt-Erik Engholm och Jonna Björnstjerna. Foto: Ida Halling

Boken Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia av Bengt-Erik Engholm och Jonna Björnstjerna såldes av Koja Agency till Sydkoreas största bokförlag för ett sexsiffrigt belopp.

Försäljningen av den svenska barnboken Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia i Sydkorea föregicks av en budgivning innan slutligen förlaget MiraeN köpte rättigheterna för ett rekordbelopp.

– Sällan när det gäller barn & ung är det såhär många förlag som budar och för så pass höga belopp, så vi är överväldigade och glada. Särskilt eftersom det har varit en speciell vår med ganska försiktiga förlag och en inställd barnboksmässa i Bologna, säger Carin Bacho, agent på Koja Agency, i ett pressmeddelande.

Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia, skriven av Bengt-Erik Engholm och rikligt och humoristiskt illustrerad av Jonna Björnstjerna, erbjuder samma sorts resa genom vår historia som Yuval Noah Hararis Sapiens (2015), men för barn i åldrarna 9-12.

– Bengt-Erik Engholm och Jonna Björnstjerna har hittat helt rätt tilltal och nivå. Boken förklarar de stora skeendena och kopplingar till vår samtid men utan att någonsin vara tråkigt pedagogisk, den är underhållande rakt igenom, säger Carin Bacho på Koja Agency.

Carin Bacho vittnar om ett enormt intresse för boken som än så länge är såld till Danmark (ABC), Norge (Spartacus), Nederländerna (WPG) och Korea (MiraeN). På svenska släppps den i juli 2020 av Natur & Kultur.

– Det ska bli så spännande att se hur den tas emot av sina läsare när den släpps på svenska i juli. Bengt-Erik och Jonna har tidigare gjort Riktiga vikingar tillsammans, och nu har de tagit sig an det lilla ämnet mänsklighetens historia. Hur är det ens möjligt att förmedla på ett lättfattligt sätt kan man undra? Jag kan bara säga att de gör det med den äran, säger Johanna Ringertz, förläggare på Natur & Kultur.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Illustration ur boken Från apa till Sapiens – Mänsklighetens historia. Bild: Jonna Björnstjerna
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter