De 12 nominerade böckerna till Årets bok 2020. Foto: Bonniers Bokklubbar

Årets bok 2020 delas ut digitalt genom livesänd prisutdelning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Årets bok brukar delas ut på Bokmässan under festliga former, men i år blir det ett digitalt event där prisutdelningen livesänds på Instagram och Facebook den 9 oktober 2020.

Något senare än vanligt, den 9 oktober 2020, kommer Årets bok att koras av svenska folket. I samband med detta förlängs även röstningsperioden till den 6 september. Röstningen sker på www.åretsbok.se där man kan rösta på sina favoriter en gång om dagen.

– Under våren har vi letat alternativa lösningar som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har kommit fram till en digital lösning som dessutom gör att alla har möjlighet att delta! Vi har redan passerat 10 000 röster, vilket visar på ett stort engagemang och vi är därför otroligt glada över att prisutdelningen trots allt blir av och nu dessutom kommer kunna följas av alla som vill. Då även Bokmässan kommer genomföras i digital form i år vill vi ge plats åt samtliga av deras programpunkter och har valt att senarelägga vårt datum för prisutdelning, säger Petra Nuhma, PR- och marknadsansvarig på Bonniers Bokklubbar, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Precis som tidigare år så kommer prisutdelningen ledas av Titti Schultz.

De 12 nominerade till Årets bok 2020 är

Tistelhonung

Tistelhonung

Bergens stjärnor

Bergens stjärnor

  • Förlag: Printz
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-10-03
  • ISBN: 9789177711933
Brevvännerna

Brevvännerna

Ödesmark

Ödesmark

I oxögat

I oxögat

Jamåhonleva

Jamåhonleva

Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger

  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-04-29
  • ISBN: 9789137154831
Nästa! : en läkarroman

Nästa! : en läkarroman

Terapeuten

Terapeuten

Mitt liv som råtta

Mitt liv som råtta

Jägarinnan

Jägarinnan

Skuggjägaren

Skuggjägaren

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL