ANNONS

Sommarserien 2020 – Elin Holmerin: Svårt få upp intresse med online-release

Elin Holmerin, Undrentide förlag. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Elin Holmerin på Undrentide förlag menar att det varit svårt att få samma uppmärksamhet med online-releaser som en vanlig fysisk.

På Undrentide förlag har man precis som alla andra försökt anpassa sig till en ny vardag med de problem som pandemin skapar för evenemang.

Hur har våren varit för er på förlaget, med tanke på corona och annat?
– Det har varit en långsam vår, och de tre boksläpp som vi hade planerat blev lite antiklimax. Böckerna släpptes ändå, men med bara online-release så har det varit svårt att få upp intresset för böckerna. Trodde nog att bokförsäljningen skulle gå upp något i och med Corona, men vi har inte sett något av det. Snarare tvärtom.

ANNONS

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Jag tycker att den viktigaste frågan är hur ljudboksförlagen/studios kan göra för att även små förlag har möjlighet att komma in på den marknaden. Jag förstår att det är kostsamt att producera ljudböcker, men det kanske finns något sätt att samarbeta för att få ner kostnaderna?

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Jag brukar faktiskt mest läsa manus och serietidningar på somrarna. Manus skickas in till förlaget mellan 31 maj och 30 juni, så de går jag igenom under sommaren. Serietidningar är lätta att ta med och hålla framför ansiktet när jag solar, så därför gillar jag serietidningar.

Vi ber Elin att lyfta fram tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare.

  • Falsksken av Sara Engström som är en dystopi med folktro-inslag. Städer är isolerade från varandra, men Kerstin och hennes barnbarn ger sig ut för att söka hjälp.
  • De två första böckerna i serien om Agenterna från MRO: Den oärliga början, och Den stulna vändpunkten. Det är en serie som kan läsas från ca 10 år och uppåt. Gåva blir tvångsrekryterad till MRO som är en härligt brokig skara. Humor och äventyr.

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– En bok som jag har varit sugen på att läsa länge är När gudar dör av Marcus Olausson (från Catoblepas förlag). En episk fantasy som har fått mycket bra kritik.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL