Therese Karlsson, Saga Egmont. Foto: Pressbild. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Sommarserien 2020 – Therese Karlsson: Etablerar sig Amazon i Sverige i år och vad innebär det?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Therese Karlsson på Saga Egmont saknar den sociala kontakten med kollegorna på kontoret efter att ha arbetat hemifrån sedan mars.

Boktuggs populära Sommarserie fortsätter idag med ett förlag som fram tills för bara något år sedan var tämligen okänt i Sverige men som nu är ett av Sveriges största på ljudböcker och eböcker. Therese Karlsson är Marketing Manager men även ljudboksredaktör på Saga Egmont.

Hur har våren varit för er på förlaget, med tanke på corona och annat?
– Våren på Saga har varit annorlunda på flera sätt, bland annat har vi alla arbetat hemifrån sedan mars vilket såklart har varit en omställning. Man har saknat den sociala kontakten med sina kollegor på kontoret! Samtidigt har vi sett en ökad efterfrågan på tillgänglighet – och som digitalt förlag kan vi se ett ökat intresse för våra digitala böcker.

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Blir 2020 det år som Amazon etablerar sig i Sverige, och vad kommer detta att innebära för den svenska bokbranschen?

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– När jag gick i mellanstadiet hade mitt lokala bibliotek en läsutmaning som bestod av att läsa fyra böcker och skriva en recension om varje bok. När detta var klart fick man en gratis bok, och jag valde en riktigt ruskig skräckroman ur ”Goosebumps”-serien. Jag kan fortfarande minnas känslan av att äta godis mitt i veckan och läsa sida efter sida, med skräckblandad förtjusning.

Så är det dags för momentet att lyfta fram några guldkorn eller boktips ur förlagets egen utgivning under vår/sommar:

  • I sommar och höst ger vi ut 13 av Henning Mankells böcker som ljudböcker, och en av dem är den fantastiska Kvicksand. En gripande självbiografi av en av våra stora författare.
  • Till alla deckarfantaster vill jag rekommendera serien Löftet, som är skriven av populära danska deckarförfattaren Steffen Jacobsen. En thriller i högt tempo med många oanade vändningar!
  • Merete Pryds Helle slog igenom stort på svenska marknaden med romanen Folkets skönhet, och i maj gav vi ut hennes roman Nästan levande. Läsaren får följa en familj på italienska landsbygden i flera generationer. En familj med mörka hemligheter där dottern Evi försöker att slå sig fri. En välskriven och vacker roman, perfekt för hängmattan!

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
Mythos : de grekiska myterna återberättade av Stephen Fry blir min strandläsning i sommar! Den har jag sett fram emot länge.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL