”Jakten på Jack” av Martin Olczaks är årets sommarföljetong i Barnradion

Victoria Dyrstad läser "Jakten på Jack" i Barnradion i sommar. Pressbild: Henrik Brunnsgård/Sveriges Radio.

Författaren Martin Olczaks och illustratören Anna Sandlers bokserie ”Jakten på Jack” är årets sommarföljetong i Barnradion i P4. Premiären är den 22 juni, och skådespelaren Victoria Dyrstad (”Flykten till framtiden”) gör alla roller.

Böckerna i serien handlar om nioårige Jack som nästan hela sitt liv har bott på otäcka barnhem och hos olika släktingar, eftersom hans föräldrar försvann när han var liten. Tillsammans med moster Betty och vätten Rurik kastas Jack rakt in i en jakt bland varulvar, vittror och svart magi.

Den specialkomponerade musiken är skriven av Simon Hansson, som tidigare bland annat gjort musiken till Barnradions skräckmusikal ”Bobo och Gileus”.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

Programmen kommer även att finnas i Sveriges Radios app samt på Barnradions hemsida.

Efter Jakten på Jack har det utkommit ytterligare tre serier om vardera fyra böcker. Den fjärde, Legenden om Jack, avslutas i år med två böcker som utkommer den 23 juli respektive 9 oktober. Att höras i radion under sommaren är en perfekt lanseringskampanj som inte kan köpas för pengar.

Text: TT/Boktugg

Mer om böckerna i serien ”Jakten på Jack”

Böckerna om Jack är uppdelade i fyra olika serier om vardera fyra böcker. De första två böckerna gavs ut 2011.
Jakten på Jack: Trolldom i Gamla Stan , Vålnader på VasaskeppetVarulvar i Storkyrkan och Häxor i tunnelbanan som finns samlade i Jakten på Jack : Samlingsvolym.
Spådomen om Jack: Drakar i GlobenBergtroll på slottetSjöodjur i Slussen och Demoner i Stadshuset som finns samlade i Spådomen om Jack – samlingsvolym.
Jacks förbannelse: Vampyrer på Sergels torgJättar vid KaknästornetNäcken i Riddarfjärden och Odjur på gröna Lund som finns samlade i Jacks förbannelse – samlingsvolym.
Legenden om Jack: (Gastar i GöteborgDödskallar i domkyrkan, Vidunder på Arlanda (utk 23 juli 2020) och Troll i järngruvan (utk 9 okt 2020).

Jakten på Jack : Samlingsvolym

Jakten på Jack : Samlingsvolym
Serie Jakten på Jack
Författare
Medverkande
Förlag Rabén & Sjögren
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor339
Vikt459 gr
Utgiven2017-06-12
SABHcf
ISBN 9789129704921
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Jack Waldemar Nilsson vet att det här kommer att bli den sämsta sommaren någonsin. Vad kan man vänta sig när man är föräldralös? De senaste nio åren har han bott hos olika släktingar och på ruskiga barnhem. Nu är han på väg till Stockholm för att bo hos ännu en släkting. Vem vet han inte. Fast det är mycket annat som Jack inte heller känner till. Som att det finns sagoväsen och att det faktiskt kan vara så att hans föräldrar fortfarande lever

Bara timmar efter att Jack stigit av bussen i Stockholm befinner han sig mitt i ett hisnande äventyr. Plötsligt jagas han genom stan av varulvar, bergtroll och andra skrämmande varelser ur den svenska folktron. Till sin hjälp har han moster Betty och vätten Rurik. Och så trolldomsboken förstås. Boken skrevs av Malin Matsdotter, den sista häxan, innan hon brändes på bål år 1676. Nu, mer än trehundra år senare, använder Jack samma bok för att hitta sina försvunna föräldrar.

Första delen i succéserien<em> Jakten på Jack</em> släpptes 2011. I den här samlingsvolymen ingår alla fyra böckerna i serien, det vill säga Trolldom i Gamla Stan , Vålnader på Vasaskeppet , Varulvar i Storkyrkan och Häxor i tunnelbanan .

"Jakten på Jack är perfekta böcker att sätta i händerna på sjuåringen som kämpar med läsningen och vill ha en snabbverkande brygd av skräck, skämt och snabba vändningar för att inte tröttna."
<em>Dagens Nyheter</em>

"Jack är en modern Nils Holgersson som färdas genom Stockholm i stället för Sverige, som färdmedel är gåsen Akka ersatt av en flygande motorcykel."
<em>Dagens Nyheter</em>

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL