ANNONS

USA:s tidigare nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton. Arkivbild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT.

John Bolton trotsar Trump och ger ut kritisk bok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

USA:s tidigare nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton kommer inom kort att ge ut sin bok. I den påstår han att president Donald Trump under sin ämbetstid har gjort sig skyldig till flera brott som skulle ha kunnat resultera i riksrättsförfarande.

Boken The Room Where It Happened : A White House Memoir kommer ut den 23 juni, skriver förläggaren i ett pressmeddelande. Den lanserades med meningen ”Det här är boken som Donald Trump inte vill att du ska läsa”.

Trump har tidigare i år varnat Bolton för att ge ut boken medan han innehar presidentämbetet, och Vita husets advokater hävdar att stora delar av materialet i den rör hemligstämplat material.

”Det har varit svårt för mig att hitta något av Trumps tyngre beslut under min ämbetstid som inte drevs av omvalskalkyleringar”, skriver Bolton i boken enligt pressmeddelandet.

John Bolton är veteran inom Republikanerna, känd för sina hökaktiga och ärkekonservativa åsikter. Han tillträdde som nationell säkerhetsrådgivare i Trumpregeringen i mars 2018 och fick sparken av presidenten i september 2019.

I boken beskrivs, enligt förläggaren, också Trumps ”inkonsekventa och slumpvisa beslutsprocess”.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »