Sjukvård och popmusik i Henrik Bergendahls självbiografi

Henrik Bergendahl. Foto: Patrik Cederman

Mitt yrkesliv kom att bli en klassresa genom svensk sjukvård. Från att som artonåring torka blodiga avföringar och spyor på Mariapoliklinikerna till att bli narkos- och smärtläkare och så småningom verksamhetschef.

När jag fyllt 66 år hamnade jag själv under kniven. En svår kirurgisk komplikation kunde ha avslutat mitt liv, men jag räddades troligen av något så ovanligt som en extra leverartär. Under månaders sjukhusvistelse och ett stort antal operationer fick jag från insidan se svensk sjukvårds yppersta toppklass, men också dess gradvisa förfall.

Men allt börjar i Stockholm med 50- och 60-talets alla frestelser och idylliska sommarlov på en sörmländsk bondgård, som senare övergår i ett familjehaveri. Mitt brinnande intresse för popmusik illustreras med en gedigen låtlista och berättelsen kulminerar i min dotters framgångsrika musikkarriär. Är du intresserad av sjukvård, popmusik, det svenska folkhemmets uppgång och fall liksom en pojke och en mans utlämnande innersta tankar, kan den här boken vara något speciellt för dig.

Inför Gud och kniven är vi alla lika

Inför Gud och kniven är vi alla lika

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2020-05-22
Lukten av desinfektionsmedel hänger tung i luften. Tystnaden är total, nästan hörbar. Spända koncentrerade blickar möter varandra över munskydden. Tiden står stilla. - Patienten sover nu, varsågoda, säger narkosläkaren. Det kalla ljuset från operationslamporna glimmar till i skalpellens stål när den i ett långt drag skär igenom bukväggen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL