ANNONS

Henrik Bergendahl. Foto: Patrik Cederman

Sjukvård och popmusik i Henrik Bergendahls självbiografi

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt yrkesliv kom att bli en klassresa genom svensk sjukvård. Från att som artonåring torka blodiga avföringar och spyor på Mariapoliklinikerna till att bli narkos- och smärtläkare och så småningom verksamhetschef.

När jag fyllt 66 år hamnade jag själv under kniven. En svår kirurgisk komplikation kunde ha avslutat mitt liv, men jag räddades troligen av något så ovanligt som en extra leverartär. Under månaders sjukhusvistelse och ett stort antal operationer fick jag från insidan se svensk sjukvårds yppersta toppklass, men också dess gradvisa förfall.

Men allt börjar i Stockholm med 50- och 60-talets alla frestelser och idylliska sommarlov på en sörmländsk bondgård, som senare övergår i ett familjehaveri. Mitt brinnande intresse för popmusik illustreras med en gedigen låtlista och berättelsen kulminerar i min dotters framgångsrika musikkarriär. Är du intresserad av sjukvård, popmusik, det svenska folkhemmets uppgång och fall liksom en pojke och en mans utlämnande innersta tankar, kan den här boken vara något speciellt för dig.

Inför Gud och kniven är vi alla lika

Inför Gud och kniven är vi alla lika

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2020-05-22
Lukten av desinfektionsmedel hänger tung i luften. Tystnaden är total, nästan hörbar. Spända koncentrerade blickar möter varandra över munskydden. Tiden står stilla. - Patienten sover nu, varsågoda, säger narkosläkaren. Det kalla ljuset från operationslamporna glimmar till i skalpellens stål när den i ett långt drag skär igenom bukväggen. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL