ANNONS

”Hungerspelen”-uppföljaren – Kristofer Kamiyasu har läst in ljudboken

Skådespelaren Kristofer Kamiyasu läser in "Balladen om sångfåglar och ormar". Pressbild: Gabriel Liljevall.

Uppföljaren till den populära ”Hungerspelen”-trilogin utspelar sig 64 år före den första boken. ”Balladen om sångfåglar och ormar” släpps på svenska den 19 maj och det är skådespelaren Kristofer Kamiyasu som läser in ljudboksversionen, som släpps samma dag på Storytel.

Kristofer Kamiyasu syns i bland annat tv-serien ”Box 21” och i en kommande storfilm, ”The hitmans wife’s bodyguard”, mot bland andra Salma Hayek och Ryan Reynolds.

”För mig, som är ett stort fan av Suzanne Collins romantrilogi och filmatiseringarna av ’Hungerspelen’, har det varit en stor ära att få läsa in hennes nya bok ’Balladen om sångfåglar och ormar'”, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS

Suzanne Collins uppföljare handlar om släkten Snow, förfäder till den president som regerar i trilogin. Huvudpersonen är den artonårige Coriolanus Snow, som förbereder sig inför att agera mentor under hungerspelen, de tionde i ordningen. De tre böckerna i ”Hungerspelen”-trilogin som släpptes 2008–2011 har sålts i över 100 miljoner exemplar.

Boktugg konstaterar en intressant detalj i sammanhanget, nämligen att Bonnier Carlsen som ger ut boken i pappers- och eboksformat inte har ljudboksrättigheterna. De ligger istället hos Storyside (som gett ut även tidigare delar i serien).

Det innebär också att i skrivande stund finns inte ljudboken bland kommande titlar hos Bonniers egen streamingtjänst Bookbeat. Men från Storytel meddelas att det inte är någon exklusivitet på titeln och att den kommer att vara tillgänglig hos alla återförsäljare på utgivningsdagen den 19 maj 2020.

Text: TT/Boktugg

Balladen om sångfåglar och ormar

Balladen om sångfåglar och ormar

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-05-19
  • ISBN: 9789178038428
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter