ANNONS

Bokläsandet ökar i brittisk karantän – kriminalromaner säljer bäst

Britter läser fler böcker än tidigare när de befinner sig i karantän, enligt en studie. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Människor i Storbritannien läser nästan dubbelt så mycket under coronaepidemin som annars, visar en ny studie utförd av Nielsen Books.

41 procent av de tillfrågade i undersökningen sade att de hade läst fler böcker sedan den 23 mars, då Storbritanniens regering utfärdade utegångsförbud för medborgarna.

Enligt studien, som gjordes mellan 29 april och 1 maj, så har tiden människor lägger på att läsa böcker ökat från 3,5 till sex timmar. Av de 1 000 personer som svarade sade var tionde dock att de läser mindre än vanligt i karantän, skriver The Guardian.

Men det är inte dystopier som lockar mest, utan kriminalromaner. Bokhandelskedjan Waterstones bekräftade att deras försäljning speglar studiens resultat: Kriminalromaner säljer just nu bättre än någonsin.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL