ANNONS

Förslag: Gör två av tre internationella bibliotekskongresser digitala

International Federation of Library Associations and Institutions, eller mer bekvämt IFLA, arrangerar årligen World Library and Information Congress (WLIC). Nu har 2020 års kongress i augusti ställts in på grund av corona. De svenska och norska biblioteksföreningarna föreslår i en gemensam motion att IFLA i framtiden arrangerar två av tre kongresser online och endast träffas fysiskt vart tredje år, skriver Biblioteksbladet.
Främsta skälet är klimatmålet men även att bibliotekarier i fattiga länder inte har råd att resa till kongresserna. Exempelvis skulle bibliotekarier istället kunna samlas regionalt eller lokalt på olika platser runt om i världen för att därifrån koppla upp sig mot varandra digitalt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se