ANNONS

Peter Lindström debuterar med barnbok om deckarklubb

Peter Lindström. Foto: Kajsa Göransson

Vem vill inte vara med om ett äventyr? Att få känna hur det kittlar i magen när man är med om något utöver det vanliga. Som barn drömde jag ofta om äventyr. Ibland hittade jag det i kvarteren där vi smög omkring, ibland i böckernas fängslande världar. 

Några som också drömmer om det är Ester, Harry och Sigge. De bor på Södermalm i Stockholm och har precis startat deckarklubben De tre tigrarna. Seriens första del, Diamantkungen, är ett äventyr med en försvunnen skatt, giriga tjuvar och hemliga gångar under staden. I boken har jag försökt att skapa en värld av spänning som man ska längta tillbaka till. 

Jag som har skrivit serien heter Peter Lindström. Jag är född i Sundsvall men efter studier inom litteratur- och systemvetenskap flyttade jag till Stockholm. Tidigare bodde jag i området som serien utspelar sig. Men nu bor jag med min familj strax söder om staden.

Diamantkungen

Diamantkungen

Sommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge och funderar över det de just fått höra: En gång har det bott en stenrik diamanthandlare i deras kvarter, men när han dog var hans stora förmögenhet helt försvunnen!
Samtidigt pågår mystiska saker i källaren. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL