ANNONS

Linda Pira är aktuell med boken "Konsten att drömma stort : en handbok om att förverkliga sina drömmar" tillsammans med Mikhael Mikalides. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Linda Pira skrev ny bok tillsammans med ungdomar: Positivt tänkande är enda vägen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När Linda Pira var liten hade hon stora drömmar, som hon upplever kvävdes av samhällets normer. Nu har hon tillsammans med ett gäng skolungdomar skrivit en bok om hur man uppnår sina mål.

När Linda Pira var liten drömde hon stort, mycket och spretigt – och som 34-åring kan hon skriva upp Grammisbelönad rapartist, programledare – och nu även författare på sitt cv.

Vägen in i den litterära världen började med att författaren Mikhael Mikalides kontaktade henne om att skriva en bok om drömmar ihop, tillsammans med ett gäng skolungdomar. Efter lite mejlkontakt nappade hon – vilket till slut resulterade i ”Konsten att drömma stort : en handbok om att förverkliga sina drömmar”.

– Jag har alltid velat göra en ”uplifting”, peppande bok om positivt tänkande, det är en dröm jag har haft länge själv, berättar Linda Pira.

”Först nu fattar jag”

När Linda Pira var liten hade hon ingen tydlig plan för vad hon ville med livet – bara att hon ville mycket. I dag tror hon att det är sammankopplat med den adhd-diagnos hon fick för bara några år sedan.

– Den fick mig att inse varför jag har varit så spretig. Alla sade ”du måste fokusera på en grej och välja vad du vill göra” och jag har känt ”Gud, vad tråkigt. Jag vill göra så mycket samtidigt”. Det är först nu jag fattar att det är okej att man är så, säger hon.

”Allt sitter i huvudet”

Boken ska ge ungdomar redskap för att följa sina drömmar, vare sig det handlar om att bli artist eller brandman. Det positiva tänkandet är en grundsten och någonting som Linda Pira menar har hjälpt henne genom livet. Där har hennes mamma och bror haft betydande roller.

– De har lärt mig positivt tänkande och mindfulness i tidig ålder, det var naturligt i vår uppväxt. När jag var liten skulle vi varje kväll räkna upp våra ”blessings”, säger hon och fortsätter:

– Positivt tänkande är den enda vägen, du målar din egen tavla i ditt liv, det finns inga begränsningar.

TT: Samtidigt föds väl alla med olika förutsättningar?
– Alla föds med olika förutsättningar, men alla har samma ”mindset”-förmåga. Men jag förstår, en av mina första frågor som dök upp var att om det sitter en ensam, hemlös tjej någonstans, hur ska hon då kunna tänka i de här banorna? Det är med hjälp av lärare eller pedagoger eller någon som kan visa vägen. Det är det jag vill kunna ge. Allting sitter i huvudet, säger hon.

Text: Sofia Sundström/TT

Fakta: Linda Pira

Linda Pira, 34 år, är en svensk hiphopmusiker född i Hässelby i Stockholm.

Karriär: 2014 utsågs hon till årets nykomling på Grammisgalan efter att ha släppt flera singlar, så som ”Knäpper mina fingrar”, ”Bang bang/Bäng bäng” och ”Shu katt” tillsammans med Dani M. Hon har även gett ut ep:n ”Matriarken”. Hon fick också utmärkelsen årets genombrott och årets ep för ”Matriarken” på Kingsizegalan samma år, tilldelades pris för årets låt och årets hiphop/soul på P3 Guld 2015. Samma år fick hon även pris för årets låt (”Knäpper mina fingrar”) på Kingsizegalan. De senaste åren har hon släppt singlar, medverkat i radio och tv och skrivit låten i Pantamera-reklamen.

Nu är hon aktuell med boken Konsten att drömma stort : en handbok om att förverkliga sina drömmar tillsammans med Mikhael Mikalides.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL