Niclas Franklin debuterar med kriminalroman om spanare i Göteborg

Niclas Franklin. Foto: Niklas Maupoix

För 15 år sedan gick jag en skrivarkurs och därefter gjordes de första försöken att få ihop en längre text. Efter en del prövande, påbörjade jag på allvar att skriva en kriminalroman för sju år sedan. Manuset antogs av Lind & Co som gav ut den som ljudbok i januari 2020. Efter att ha fått flera förfrågningar om en tryckt upplaga gav jag, nu i maj, ut boken på eget förlag i en pocketutgåva. Som f.d. polis är min ambition att ge en realistisk bild av en spaningsenhets arbete mot organiserad brottslighet. Jag vill ge läsarna en inblick i det verkliga arbetet samtidigt som historien självklart ska vara underhållande. Nu skriver jag för fullt på en uppföljare och den här gången har jag satt en deadline på ett år. För att lyckas med det skriver jag något varje dag. Ibland blir det en mening, ibland 1000 ord.

Dödligt dubbelspel

Dödligt dubbelspel

  • Förlag: ISE AB
  • Utgiven: 2020-05-07
Landets farligaste fånge fritas, ett våldsamt rån inträffar och en polis mördas. Händelserna verkar hänga ihop men trots stora polisresurser kommer man inte framåt i utredningarna. Tom Swedman är ordningspolis på Hisingen i Göteborg och dras helt oväntat in i det hela, flyttas till spaningssektionen och får lära sig ett helt annat polisarbete. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL