ANNONS

Niclas Franklin debuterar med kriminalroman om spanare i Göteborg

Niclas Franklin. Foto: Niklas Maupoix

För 15 år sedan gick jag en skrivarkurs och därefter gjordes de första försöken att få ihop en längre text. Efter en del prövande, påbörjade jag på allvar att skriva en kriminalroman för sju år sedan. Manuset antogs av Lind & Co som gav ut den som ljudbok i januari 2020. Efter att ha fått flera förfrågningar om en tryckt upplaga gav jag, nu i maj, ut boken på eget förlag i en pocketutgåva. Som f.d. polis är min ambition att ge en realistisk bild av en spaningsenhets arbete mot organiserad brottslighet. Jag vill ge läsarna en inblick i det verkliga arbetet samtidigt som historien självklart ska vara underhållande. Nu skriver jag för fullt på en uppföljare och den här gången har jag satt en deadline på ett år. För att lyckas med det skriver jag något varje dag. Ibland blir det en mening, ibland 1000 ord.

Dödligt dubbelspel

Dödligt dubbelspel

  • Förlag: ISE AB
  • Utgiven: 2020-05-07
Landets farligaste fånge fritas, ett våldsamt rån inträffar och en polis mördas. Händelserna verkar hänga ihop men trots stora polisresurser kommer man inte framåt i utredningarna. Tom Swedman är ordningspolis på Hisingen i Göteborg och dras helt oväntat in i det hela, flyttas till spaningssektionen och får lära sig ett helt annat polisarbete. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se