ANNONS

JK Rowling donerar 12,3 miljoner kronor till coronautsatta

J K Rowling donerar pengar till välgörande ändamål. Arkivbild: Charles Sykes/Ap.

”Harry Potter”-författaren JK Rowling donerar motsvarande 12,3 miljoner kronor till två välgörenhetsorganisationer. Den ena hjälper hemlösa och den andra erbjuder skydd till människor som drabbats av våld i hemmet, rapporterar BBC.

Båda grupperna är extra sårbara i coronatider, då många isolerar sig hemma, eller lider brist på hem att söka skydd i, påpekar Rowling.

Hon skriver på Twitter att hon gör donationerna i ”Battle of Hogwarts” namn, en ”Harry Potter”-händelse som firar 22 år under lördagen.

”Men egentligen känns det olämpligt att prata om fiktiva dödsfall när alltför många förlorar sina älskade i den verkliga världen”, lägger hon till.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL