Ny roman utforskar vad som hänt om Hillary inte gift sig med Bill Clinton

Hur hade Hillary Clintons liv blivit om hon inte gift sig med Bill? Den tanken utforskar författaren Curtis Sittenfeld i sin nya roman Rodham, där Hillary Rodhams politiska och privata liv skildras med utgångspunkt från att hon tackar nej till Bill Clintons frieri. En roman som är efterlängtad i USA, menar Wahlström & Widstrand som ger ut boken på svenska redan 11 juni (utgivning i USA 19 maj).
– Efter att Donald Trump kom till makten har romaner haft svårt att ta plats i det offentliga samtalet. Den polariserade politiska diskussionen äter allt syre och istället vill många läsa faktaböcker för att förstå världen. Inför höstens stundande presidentval vågar de amerikanska förlagen knappt ge ut skönlitteratur av rädsla för att det ska försvinna ut i ett ingenting. Men en roman, Rodham av Sittenfeld, är tidigarelagd – två gånger – tack vare det enorma intresset, säger förläggare Maria Såthe.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL