Ny roman utforskar vad som hänt om Hillary inte gift sig med Bill Clinton

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hur hade Hillary Clintons liv blivit om hon inte gift sig med Bill? Den tanken utforskar författaren Curtis Sittenfeld i sin nya roman Rodham, där Hillary Rodhams politiska och privata liv skildras med utgångspunkt från att hon tackar nej till Bill Clintons frieri. En roman som är efterlängtad i USA, menar Wahlström & Widstrand som ger ut boken på svenska redan 11 juni (utgivning i USA 19 maj).
– Efter att Donald Trump kom till makten har romaner haft svårt att ta plats i det offentliga samtalet. Den polariserade politiska diskussionen äter allt syre och istället vill många läsa faktaböcker för att förstå världen. Inför höstens stundande presidentval vågar de amerikanska förlagen knappt ge ut skönlitteratur av rädsla för att det ska försvinna ut i ett ingenting. Men en roman, Rodham av Sittenfeld, är tidigarelagd – två gånger – tack vare det enorma intresset, säger förläggare Maria Såthe.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL