ANNONS

Svante Weyler och Amanda Lind i webbinarium om konstnärlig frihet

Svante Weyler, ordförande för Kulturrådet. Foto: Hans Alm

Idag, onsdag 15 april, anordnar Freemuse i samarbete med Kulturrådet, Svenska Unescorådet och Konstnärernas Riksorganisation ett digitalt frukostseminarium om konstnärlig frihet.

I ett digitalt frukostseminarium idag klockan 09.00–10.45 kommer en handfull utvalda personer att diskutera konstnärlig frihet ur ett globalt perspektiv. Samtidigt lanseras Freemuses rapport ”The State of Artistic Freedom Report 2020” av Dr Srirak Plipat.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Det är i motvind som såväl kulturen själv som kulturpolitiken prövas på allvar. Nu blåser det mer än det gjort på många år, framför allt av ekonomiska skäl. Men just då är det viktigt att inte glömma bort det politiska motstånd som finns, runt om i världen, mot konstnärers och andra kulturutövares rätt att uttrycka sig fritt och kritiskt. Många kommer att vilja ta coronakrisen till intäkt för att öka det motståndet. Då är det viktigt att rika länder, som Sverige, tar sitt ansvar, säger Svante Weyler i ett pressmeddelande.

Förutom kulturminister Amanda Lind och Kulturrådets ordförande Svante Weyler kommer bland annat den norska ministern Hilde Klemetsdal att tala. Det blir också en paneldebatt med Sara Edström (konstnär och ordförande för Konstnärernas Riksorganisation), Anna Söderbäck (direktör för Konstnärsnämnden), Staffan Smedby (SIDA), Brittis Edman (Amnesty International) och Nora Al Badri (konstnär).

Därtill bjuds på ett stycke musik. Moderator är Zandra Thuvesson från Konstnärernas Riksorganisation. På Twitter kommer rapporten och seminariet att diskuteras under hashtaggen #artisticfreedomSAF20.

Freemuse är en oberoende internationell organisation som jobbar för att försvara konstnärlig frihet. Organisationen grundades 1998 av Marie Korpe, Ole Reitov, Krister Malm, Klaus Slavensky och Gerald Seligman. Ursprungligen fokuserade man på musik, men 2011 breddades verksamheten till att arbeta för konstnärlig frihet och kreativitet inom alla konstformer.

ANNONS

Se webbinariet här


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se