ANNONS

Norden skildras i nyskrivna noveller av Klas Östergren och Rosa Liksom i P1

Författaren Rosa Liksom. Arkivbild: Dan Hansson/SvD/TT.

Klas Östergren och Rosa Liksom är två av författarna som får nyskrivna noveller upplästa i radio under Litteraturveckan i P1.

Redaktionen för Radionovellen har tillfrågat fem novellister som fått ge röst åt Norden. Texterna handlar om såväl historia som inre psykologiska skeenden.

Utöver Östergren och Liksom hörs även noveller skrivna av Roskva Koritzsinsky, Pia Juul och Jónas Reynir Gunnarsson.

”Att vi valde just det nordiska handlar om att vi ville lyfta fram våra grannländer och deras språk. Och vi ville bjuda på en blandning av veteraner inom novellkonsten och mer unga och okända”, säger Kerstin Wixe, projektets producent, i ett pressmeddelande.

Radionovellerna sänds i P1 och finns även för lyssning och nedladdning i Sveriges Radio Play. Texterna, i både originalspråk och svensk översättning, finns att läsa och ladda ner till bland annat läsplattor på Radionovellens hemsida och i Sveriges Radio Play.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL