ANNONS

Mattias Fyrenius ny förlagschef för Bonnier Carlsen

Mattias Fyrenius, ny förlagschef Bonnier Carlsen. Foto: Alexander Mahmoud.

Mattias Fyrenius har i dag utsetts till ny förlagschef för Bonnier Carlsen efter att ha varit tillförordnad sedan i november.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Svensk barn- och ungdomskultur står sig väldigt stark såväl här hemma som internationellt och det är en ynnest att nu få vara med och tillsammans med medarbetarna på Bonnier Carlsen se hur vi kan utveckla den ytterligare, säger Mattias Fyrenius i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har under de här månaderna arbetat fram en delvis ny strategi som jag verkligen ser fram emot att få genomföra med mina kollegor.  Jag vill påstå att det är viktigare än någonsin att se hur vi som förlag kan göra våra klassiker tillgängliga för nya generationer läsare och lyssnare samtidigt som vi tillsammans med våra författare och illustratörer skapar nya läs- och lyssnarupplevelser varav vissa förhoppningsvis blir morgondagens klassiker.

ANNONS

Det var i november som Mattias Fyrenius blev tillförordnad förlagschef på Bonnier Carlsen. Sara Börsvik, VD för Bonnierförlagen AB är nöjd med att nu ha hittat en permanent lösning på posten som förlagschef:

– Mattias har sedan slutet på förra året varit tillförordnad förlagschef och jag är i dag väldigt glad att vi enats om att tillsammans ta nästa steg för att utveckla verksamheten, säger Sara Börsvik i samma pressmeddelande.

Mattias Fyrenius har bland annat varit vd för Nobel Media, chef för SvD Nya Medier samt chef för TV4 Nya Medier. Han tillträder nu som förlagschef för Bonnier Carlsen, en del av Bonnierförlagen som gett ut barn- och ungdomslitteratur sedan slutet på 1800-talet.

– Att Mattias har en mycket gedigen bakgrund och kunskap från olika chefspositioner inom såväl medie- som bokbranschen har jag vetat länge, inte minst genom hans mångåriga engagemang i Bonnierförlagens styrelse. Efter att vi nu arbetat operativt nära varandra känner jag mig helt övertygad att han är rätt person att leda Bonnier Carlsen framöver. Detta är en viktig rekrytering för både Bonnier Carlsens och Bonnierförlagens fortsatta utveckling.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL