Mattias Fyrenius ny förlagschef för Bonnier Carlsen

Mattias Fyrenius, förlagschef Bonnier Carlsen. Foto: Alexander Mahmoud.

Mattias Fyrenius har i dag utsetts till ny förlagschef för Bonnier Carlsen efter att ha varit tillförordnad sedan i november.

– Svensk barn- och ungdomskultur står sig väldigt stark såväl här hemma som internationellt och det är en ynnest att nu få vara med och tillsammans med medarbetarna på Bonnier Carlsen se hur vi kan utveckla den ytterligare, säger Mattias Fyrenius i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har under de här månaderna arbetat fram en delvis ny strategi som jag verkligen ser fram emot att få genomföra med mina kollegor.  Jag vill påstå att det är viktigare än någonsin att se hur vi som förlag kan göra våra klassiker tillgängliga för nya generationer läsare och lyssnare samtidigt som vi tillsammans med våra författare och illustratörer skapar nya läs- och lyssnarupplevelser varav vissa förhoppningsvis blir morgondagens klassiker.

Det var i november som Mattias Fyrenius blev tillförordnad förlagschef på Bonnier Carlsen. Sara Börsvik, VD för Bonnierförlagen AB är nöjd med att nu ha hittat en permanent lösning på posten som förlagschef:

– Mattias har sedan slutet på förra året varit tillförordnad förlagschef och jag är i dag väldigt glad att vi enats om att tillsammans ta nästa steg för att utveckla verksamheten, säger Sara Börsvik i samma pressmeddelande.

Mattias Fyrenius har bland annat varit vd för Nobel Media, chef för SvD Nya Medier samt chef för TV4 Nya Medier. Han tillträder nu som förlagschef för Bonnier Carlsen, en del av Bonnierförlagen som gett ut barn- och ungdomslitteratur sedan slutet på 1800-talet.

– Att Mattias har en mycket gedigen bakgrund och kunskap från olika chefspositioner inom såväl medie- som bokbranschen har jag vetat länge, inte minst genom hans mångåriga engagemang i Bonnierförlagens styrelse. Efter att vi nu arbetat operativt nära varandra känner jag mig helt övertygad att han är rätt person att leda Bonnier Carlsen framöver. Detta är en viktig rekrytering för både Bonnier Carlsens och Bonnierförlagens fortsatta utveckling.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.