Första Harry Potter släpps som gratis ljudbok på sex språk – men inte svenska

Så här ser den ut, Harry Potter at home som ska erbjuda den allra första boken i HP-serien gratis som ebok och ljudbok på sex språk - dock inte svenska. Skärmdump från wizardingworld.com

Den brittiska författaren J K Rowling vill muntra upp barn som blir rastlösa av allt hemmasittande i och med coronaepidemin. Därför släpps nu den första boken i Harry Potter-serien, ”Harry Potter och de vises sten” som gratis e-bok och ljudbok.

Gratisversionen gäller för boken på engelska, spanska, franska, italienska, tyska och japanska – men tyvärr inte svenska. Den brittiska ljudboksversionen där skådespelaren Stephen Fry läser in boken har blivit mycket populär och finns nu för första gången att lyssna på i Nordamerika.

En ny mötesplats, ”Harry Potter at home”, kommer att öppnas, den riktas mot yngre barn och ska snart finnas på den officiella Harry Potter-webbplatsen Wizardingworld.com.

”Jag hoppas att det här initiativet kommer att ge barn och vuxna välkommen distraktion under deras tid i karantän”, säger J K Rowling i ett uttalande.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL