ANNONS

Göteborgs bibliotek erbjuder hemleverans till 70-plussare i påsk

Biblioteken i Göteborg fick en bra idé. Låntagare som är över 70 år kan beställa hem bokpåsar för att ha något att göra över påsken. Foto: Istock

Biblioteken i Göteborg erbjuder hemleverans av bokkassar till sina äldre låntagare inför påsken. Låntagaren väljer ett tema och sedan gör bibliotekarierna ett urval.

Då Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att stanna hemma vill biblioteken i Göteborg stötta sina låntagare genom att skicka hem färdiga bokpaket. Hela nästa vecka, från måndag 30 mars till och med söndag 5 april, kan den som är 70 år och äldre, bor i Göteborg och har ett bibliotekskort, kontakta biblioteken i Göteborg och göra beställningar på en bokkasse.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Eftersom Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som är 70 år och äldre att stanna hemma vill vi hjälpa våra låntagare att låna böcker. Dels har de ju ingen möjlighet att ta sig till sitt bibliotek och då erbjuder vi oss att leverera böcker hem till dem istället. Dels är läsning ett väldigt fint sätt att under en stund ta sig ur sin ensamhet, bryta sin isolering och möta karaktärer, uppleva spänning, förkovra sig eller lockas till skratt, säger Anette Eliasson, sektorschef för biblioteken i Göteborg i ett pressmeddelande.

Låntagaren beställer ett tema eller efter ett intresse. Det kan vara både skönlitteratur eller facklitteratur/hobby (trädgård, träning, matlagning). Bibliotekarierna väljer sedan ut och gör i ordning en bokkasse på upp till sju böcker. Kassen levereras hem lagom till påsk så att den långa påskhelgen med eventuellt uteblivna kalas och besök kan berikas med läsning.

Från måndag den 30 mars kan låntagarna i Göteborg beställa en bokkasse, antingen via telefon: 031-368 34 00, via mejl: bokkasse@kultur.goteborg.se eller i ett formulär på: stadsbiblioteket.nu/bokkassen-kommer/.

De flesta bibliotek i Göteborg har också sedan en tid färdiga bokpaket eller temakassar i närheten av entréerna för de låntagare som inte vill gå omkring i lokalerna eller stanna längre än nödvändigt.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se