ANNONS

Akademibokhandelns ägare vill delvis slopa aktieutdelning på grund av coronakrisen

Igår berättade vi att danska förlaget Gyldendal föreslår att ingen aktieutdelning sker under 2020 på grund av osäkerheten kring coronakrisens effekter. Akademibokhandeln ägs av Volati vars styrelse nu föreslår att ingen utdelning lämnas till stamaktieägarna, men däremot att preferensaktieutdelning ska lämnas i enlighet med bolagets bolagsordning.
”Per den 23 mars 2020 bedömer Volati att avvikelserna i verksamheterna sammantaget haft en begränsad effekt på koncernens resultat och kassaflöde. Som kommunicerades i bokslutskommunikén för 2019 hade Volati en stark finansiell ställning vid årets slut, med en nettoskuldsättning på 1,5 gånger EBITDA och likvida medel om 447 Mkr”, skriver Volati i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL