ANNONS

Svenska fotobokspriset 2020 till Maja Daniels

Maja Daniels fotobok "Elf Dalia" tilldelas Svenska fotobokspriset 2020. Pressbild: Maja Daniels.

Fotografen Maja Daniels tilldelas Svenska fotobokspriset 2020 för sin bok ”Elf Dalia”, i vilken hon med sin kamera tolkat Älvdalens kulturarv och språk.

”Med sina egna fotografier, ofta trolska och diffusa, i kombination med bilder tagna 100 år tidigare av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, har Daniels skapat en dialog som synliggör det levande språket älvdalska”, lyder juryns motivering.

Bakom Svenska fotobokspriset står Fotoförfattarna på Svenska fotografers förbund. Priset instiftades 1996 och delas ut årligen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL