Svenska fotobokspriset 2020 till Maja Daniels

Maja Daniels fotobok "Elf Dalia" tilldelas Svenska fotobokspriset 2020. Pressbild: Maja Daniels.

Fotografen Maja Daniels tilldelas Svenska fotobokspriset 2020 för sin bok ”Elf Dalia”, i vilken hon med sin kamera tolkat Älvdalens kulturarv och språk.

”Med sina egna fotografier, ofta trolska och diffusa, i kombination med bilder tagna 100 år tidigare av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, har Daniels skapat en dialog som synliggör det levande språket älvdalska”, lyder juryns motivering.

Bakom Svenska fotobokspriset står Fotoförfattarna på Svenska fotografers förbund. Priset instiftades 1996 och delas ut årligen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.