ANNONS

Bonnier Books UK åter lönsamt – redovisar vinst på 1,1 miljoner pund 2019

Bonnier Books brittiska förlagsverksamhet har lyckats vända den negativa ekonomiska utvecklingen, skriver The Bookseller. Förra året ökade försäljningen med 12 procent till 85,7 miljoner pund (motsvarande 1051 Mkr) medan rörelseresultatet blev 1,1 miljoner pund (13,5 Mkr). Vinstmarginalen 2019 är låg men ändå bättre än förlusterna tidigare år. Bland storsäljarna 2019 märks The Tattooist of Auschwitz av Heather Morris och Stacey Halls debut The Familiars. Ljudboksförsäljningen ökade med 25 procent för Bonnier Books UK.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL