ANNONS

Författaren Anne-Marie Berglund är död

Författaren Anne-Marie Berglund har gått bort efter en tids sjukdom, uppger hennes familj i Finland. Berglund föddes av finlandssvenska föräldrar i Helsingfors. Familjen flyttade till Sverige när hon var fyra år.
Med diktsamlingen Luftberusningen debuterade Berglund som författare 1977. Därpå följde bland annat flera diktsamlingar, romanen ”Dansa min flicka” och novellsamlingarna ”En ödets gunstling”, ”Dam med dåligt rykte på sin vanliga runda” och ”Raserier”.
Anne-Marie Berglund skrev också för tidskrifter som Bang, Ordfront och Karavan och var återkommande skribent i Expressen. Hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris år 2000 och Svensk biblioteksförenings utmärkelse Aniarapriset 2008.
Anne-Marie Berglund blev 68 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se