ANNONS

Barden Beedles berättelser blir ljudbok på Audible – inläst av Jude Law och Bonnie Wright

JK Rowlings Barden Beedles berättelser, en spinoff på Harry Potter-serien, lanseras för första gången i ljudformat. Flera välkända Harry Potter-skådespelare står för inläsningen.

Den 31 mars 2020 släpps den engelska ljudboken av Barden Beedles berättelser (The tales of Beedle the bard) på Audible. Ljudberättelsen förenar trollkarlsvärldens skådespelare från både filmatiseringar och teaterproduktioner av Harry Potter-historierna och stöttar samtidigt J.K. Rowlings välgörenhetsorganisation Lumos. Barden Beedles Berättelser produceras av Audible och Pottermore Publishing och är tillgänglig gratis för Audibles medlemmar under hela 2020.

– Vi är glada över att kunna förena fansens favoritskådespelare från hela Wizarding World-franchisen i en oförglömlig lyssnarupplevelse. Att tillgängliggöra Barden Beedles berättelser gratis för Audibles medlemmar är en del av Audibles satsning på att kunna erbjuda engagerande och givande ljudinnehåll till miljontals lyssnare världen över, säger Diana Dapito, SVP of Content på Audible, i ett pressmeddelande.

Trailer för den nya ljudboken.

I rollerna hörs Jude Law (Albus Dumbledore i filmserien Fantastiska vidunder och var man hittar dem), Warwick Davis (Professor Flitwick i Harry Potter-filmerna), Noma Dumezweni (Hermione Granger i originaluppsättningen av Harry Potter och det fördömda barnet på West End och Broadway), Jason Isaacs (Lucius Malfoy i Harry Potter-filmerna), Evanna Lynch (Luna Lovegood i Harry Potter-filmerna), Bonnie Wright (Ginny Weasley i Harry Potter-filmerna), och Sally Mortemore (Madame Pince i Harry Potter- filmerna).

The Tales of Beedle the Bard innehåller klassiska sagor från trollkarlsvärlden, bland annat The Tale of the Three Brothers, The Wizard and The Hopping Pot och Babbitty Rabbitty and Her Cackling Stump.

ANNONS

Boken skrevs ursprungligen för hand och illustrerades av J.K. Rowling i en upplaga på endast 7 exemplar, varav ett exemplar såldes på auktion 2007 där vinsten skänktes till välgörenhet. När boken sedan publicerades 2008 gick inkomsterna av försäljningen till J.K. Rowlings välgörenhetsorganisation för barn, Lumos. På svenska är Barden Beedles berättelser utgiven i tryckt form av Rabén & Sjögren.

För svenska läsare som vill lyssna på ljudboken kommer den att finns tillgänglig från 31 mars hos Audible (där man kan registrera sig för en gratis månad – men kom ihåg att det inte är obegränsad streaming som gäller utan en titel i månaden).

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se