ANNONS

Brottslighet på bibliotek ska kartläggas av Brå

Regeringen har gett i uppdrag till Brottsförebyggande rådet (Brå) att kartlägga brottsligheten på bibliotek och simhallar. Det handlar om att ta reda på brottslighetens omfattning, vilken typ brott det handlar om och mot vem de riktar sig. Resultatet, som ska rapporteras i september 2020, ska ligga till grund för diskussionen om det ska bli möjligt att porta stökiga personer från exempelvis bibliotek.
Moderaterna är dock inte nöjda med regeringens uppdrag till Brå, utan vill gå snabbare fram. Enligt Biblioteksbladet säger Ulf Kristersson till TT att det är uppenbart att bibliotek och simhallar har problem med brottslighet och att detta inte behöver kartläggas.
(Via Biblioteksbladet.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se