ANNONS

Scandbook 2019: Lägre omsättning men bättre resultat

Tryckerikoncernen Scandbook minskade under 2019 försäljningen till 282,3 Mkr (299,2) på grund av lägre upplagor för enskilda titlar. Men Scandbook lyckades anpassa sina kostnader och gjorde därför ett resultat i nivå med året före. Rörelseresultatet EBITDA blev 33,9 (31,6) Mkr och efter nedskrivningar 10,3 (10,8) Mkr vilket egentligen var en förbättring då 2018 års siffra innehöll en reavinst på 2,8 Mkr för maskinförsäljning. Resultat påverkades även negativt av den svaga kronan gentemot euron.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se