Saga Egmont satsar på internationell utgivning av A.C. Efverman

Författaren A.C. Efverman bor i Sydney men skriver Nordic noir. Foto: Privat

Den svenska författaren A.C. Efverman, bosatt i Australien, ges ut internationellt i digital form av Saga Egmont. Engelska och finska är de första språken.

A.C. Efverman har rötter i Stockholm men hamnade slutligen i Australien. En omskakande händelse som involverade en man med pistol förde henne till Sydney. Där träffade hon sin nuvarande man och fick en dotter. Idag har hon bott i Australien i över tjugo år.

Hon har skrivit flera böcker och tagit sig upp på Amazons topplistor i USA och Australien. Förra året släpptes två av hennes böcker, de fristående titlarna Skuggspel och Borta digitalt av Word Audio på den svenska marknaden.

Nu har hon skrivit avtal med Saga Egmont för internationell digital utgivning av de båda titlarna i Sydney-serien, som utspelar sig i Sydney där författaren fortfarande bor.

– Mer än ett decennium har passerat sedan världen introducerades för Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Sedan dess har intresset för Nordic noir bara ökat. På Saga Egmont är vi mycket stolta över att kunna bidra till genren genom att lansera A.C. Efverman internationellt och släppa hennes spännande och gripande Sydney-serie på engelska. Även om Efverman har bytt ut Skandinavien mot Sydney har serien samma ruggiga stämning som resten av genren, vilket bara skandinaviska krimförfattare verkligen bemästrar, säger Adam Khasha, redaktör på Saga Egmont.

Spänningsromanerna handlar om kommissarie Morgan Callaghan, som utreder några av Sydneys mest uppmärksammade och svårlösta mord. 

Enligt Saga Egmont finns stor potential i dessa böcker även på andra språk. Först ut är en lansering av de två titlarna på engelska, följt av utgivning på finska.

– En av Sagas viktigaste uppgifter är att hjälpa till att sprida de begåvade skandinaviska författarna globalt och introducera deras verk för en ny publik genom digital utgivning, säger Adam Khasha.

Saga Egmont är ett digitalt internationellt förlag med bas i Köpenhamn, och har vuxit till att bli Nordens största digitala förlag. I Sverige är Saga Egmont, enligt egen uppgift, det näst största digitala förlaget sett till antal titlar, i Danmark det största digitala förlaget och i Tyskland det största oberoende ljudboksförlaget. Saga Egmont satsar dessutom stort på den spanska marknaden och har nyligen köpt det spanska förlaget Sonolibro. Saga har förutom utgivning i Sverige, Danmark, Tyskland och Spanien även utgivning i bland annat Finland, Polen, Holland samt i Storbritannien.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL