ANNONS

Saga Egmont satsar på internationell utgivning av A.C. Efverman

Författaren A.C. Efverman bor i Sydney men skriver Nordic noir. Foto: Privat

Den svenska författaren A.C. Efverman, bosatt i Australien, ges ut internationellt i digital form av Saga Egmont. Engelska och finska är de första språken.

A.C. Efverman har rötter i Stockholm men hamnade slutligen i Australien. En omskakande händelse som involverade en man med pistol förde henne till Sydney. Där träffade hon sin nuvarande man och fick en dotter. Idag har hon bott i Australien i över tjugo år.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Hon har skrivit flera böcker och tagit sig upp på Amazons topplistor i USA och Australien. Förra året släpptes två av hennes böcker, de fristående titlarna Skuggspel och Borta digitalt av Word Audio på den svenska marknaden.

Nu har hon skrivit avtal med Saga Egmont för internationell digital utgivning av de båda titlarna i Sydney-serien, som utspelar sig i Sydney där författaren fortfarande bor.

– Mer än ett decennium har passerat sedan världen introducerades för Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Sedan dess har intresset för Nordic noir bara ökat. På Saga Egmont är vi mycket stolta över att kunna bidra till genren genom att lansera A.C. Efverman internationellt och släppa hennes spännande och gripande Sydney-serie på engelska. Även om Efverman har bytt ut Skandinavien mot Sydney har serien samma ruggiga stämning som resten av genren, vilket bara skandinaviska krimförfattare verkligen bemästrar, säger Adam Khasha, redaktör på Saga Egmont.

Spänningsromanerna handlar om kommissarie Morgan Callaghan, som utreder några av Sydneys mest uppmärksammade och svårlösta mord. 

ANNONS

Enligt Saga Egmont finns stor potential i dessa böcker även på andra språk. Först ut är en lansering av de två titlarna på engelska, följt av utgivning på finska.

– En av Sagas viktigaste uppgifter är att hjälpa till att sprida de begåvade skandinaviska författarna globalt och introducera deras verk för en ny publik genom digital utgivning, säger Adam Khasha.

Saga Egmont är ett digitalt internationellt förlag med bas i Köpenhamn, och har vuxit till att bli Nordens största digitala förlag. I Sverige är Saga Egmont, enligt egen uppgift, det näst största digitala förlaget sett till antal titlar, i Danmark det största digitala förlaget och i Tyskland det största oberoende ljudboksförlaget. Saga Egmont satsar dessutom stort på den spanska marknaden och har nyligen köpt det spanska förlaget Sonolibro. Saga har förutom utgivning i Sverige, Danmark, Tyskland och Spanien även utgivning i bland annat Finland, Polen, Holland samt i Storbritannien.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se