Denna artikel sponsras av författare/förlag

Hanna Norlin skriver om att upptäcka sig själv genom att upptäcka världen

Hanna Norlin. Foto: Privat

I sin debutbok delar Hanna Norlin med sig av de insikter och lärdomar hennes äventyr har skänkt henne. Hon visar att det är möjligt att nå sina drömmar, ett steg i taget. 

– Jag har alltid dragits till att skriva, berättar Hanna Norlin. Tanken om att bli författare var en tidig dröm, men att bli det kändes overkligt. Så jag har tagit helt andra vägar i livet, men någonstans har idén alltid funnits där. Att skriva som kreativt uttryck har alltid varit viktigt för mig.

När Hanna för några år sedan lämnade en anställning och bröt upp med mycket i sitt dåvarande liv blev skrivandet ännu mer centralt. 

– Jag fick mer lust och energi när jag gick över till att frilansa. Jag experimenterade mig fram till ett liv på mina villkor, bröt normer och upptäckte alternativa levnadssätt. Det var en utmanande process. Skrivandet blev ett reflektionsverktyg, både för min egen skull och i sociala medier.

Under ett par år fylldes Hannas liv av resor och äventyr. Upplevelser och tankar skrevs ner i egna anteckningar, bloggar och sociala medier. Det ledde till en skatt med samlade texter som speglade de två åren hon spenderade som ”digital nomad”. 

– Jag fick mycket uppskattning för mina texter, och insåg att de hade potential. Så jag gick igenom alltihop, skrev om och skrev till, bearbetade och paketerade. 

Detta blev så småningom till en bok. I Wisdom for the Wild varvas text i olika former med bilder från Hannas resor. Formgivningen har hon gjort själv, både omslaget och de grafiska elementen i boken.

Wisdom for the wild

Wisdom for the wild

Boken är skriven på engelska just eftersom många av texterna kom till under Hannas resor och i en kontext när hon talade och tänkte mycket på engelska. Den riktar sig till människor som har en längtan efter frihet och som vill ut i världen, på ett eller annat sätt. Det är långt ifrån en resehandbok, utan handlar snarare om att ge inspiration till att upptäcka sig själv – genom att upptäcka världen. 

– Den inre och yttre resan sker ofta samtidigt. Jag tror att det händer mycket inombords när vi följer vår längtan ut i världen, säger Hanna.

Det centrala i boken är personlig utveckling, sökandet efter sann frihet och hur du kan skapa det liv du drömmer om. Bortanför normer och ekorrhjul.

– Jag vill uppmuntra var och en att vara en aktiv skapare i sitt eget liv. Jag vill dela med mig av verktyg som hjälper till att ta små steg mot det stora. Även om drömmen kan kännas stor kan du aktivt, steg för steg, komma dit du vill i ditt liv.

Något som är viktigt för Hanna att förmedla är en öppenhet för världen. 

– Jag vill inspirera till att lita på människor och på världen. Världen behöver att vi litar på den och känner kärlek för den. Vi odlar det genom att själva uttrycka tillit och öppenhet, säger hon och fortsätter: 

– Det finns så mycket kärlek i mig till hela mänskligheten! Jag har utmanat och bearbetat min tillit och kärlek till människor väldigt mycket. Det gör vi när vi exponerar oss för situationer som kräver andra människors välvilja. Jag tror det är viktigt att få uppleva att behöva lita på främmande människor och nya och okända kulturer. Vi behöver bli bättre på att utgå ifrån människors godhet, att vi kan lita på människor. Tillit bygger tillit, och det i sin tur bygger godhet. 

Äventyr och resor, vad betyder det för dig?
– Nästan så att jag vill säga ”allt”. Men jag är verkligen skaparen av mitt eget liv nu, jag har totalt bytt spår i livet. Jag har en helt annan integritet, i allt ifrån små vardagsval till stora livsval. Jag vet vad jag värdesätter och känner att jag styr mitt eget liv.

Vilken är din favoritplats i världen?
– Jag har flera, men ett av de ställen jag längtar tillbaka till är Tasmanien. Jag var där i fyra månader, hade inga förväntningar och kan inte förklara varför, men det har den där dragningskraften.

Så du är inte färdig med att vara äventyrare nu?
– Nej, det kommer jag aldrig att vara!

Om författaren

Hanna Norlin arbetar som konsult med design och ledarskap. Hennes arbete är inriktat på människan som aktiv skapare av sitt eget liv, samskapande samhällen och vikten av att definiera sin egen framgång. Detta har lett till ett okonventionellt liv som tagit många vändningar och skapat stora lärdomar, såväl genom forskning och utbildning som genom äventyrsresor, spiritualitet och människomöten. Wisdom for the Wild är hennes debutbok.

Wisdom for the wild

Wisdom for the wild
Författare
Förlag Mindboozt Publications
GenreGeografi och resor
FormatInbunden
SpråkEngelska
Antal sidor124
Vikt462 gr
Utgiven2020-02-10
ISBN 9789198554779
To the wild-hearted adventurers longing to break the norms, create a life on the own terms and make their visions into a reality. Everything should have been perfect. A perfect job after a perfect university program, amazing friends and fun activities to occupy her in her spare time. The map was all laid out, better job, more money, bigger house, settle down and get a family and live happily afterwards. But she didn't want it. Didn't want to continue to build that "perfect life". This is a compilation of her insights from life, business and everything during her travels. This book is for you who long to leave a box that is too small for you. If that resonates with you; now is the time to play big, to act on your passions and go for your dreams. This book is your support and inspiration on that journey.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se