Se Live-sändning på webben från Bok-branschdagen 2020 i Stockholm

Live från Nalen. (Foto från förra årets branschdag, fotomontage av Boktugg)

Hur ser bokbranschens framtid ut? I eftermiddag samlas förlag, bokhandlare och andra för att lyssna på seminarier och samtal på scen. Det hela sänds live på webben.

Igår släpptes rapporten över bokförsäljningen 2019 och den står delvis i fokus för den branschdag som arrangeras av Svenska Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen i Stockholm idag.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

För dig som inte kan vara på plats (det brukar bli snudd på fullsatt) så finns möjlighet att följa live-sändning på webben via Förläggareföreningens hemsida, men den sänds även på Youtube. (Vi klistrar in länken nedan och hoppas att det fungerar, det ska gå att se i efterhand också.)

Nedan programmet för eftermiddagen. Inte minst låter det intressant med samtalet mellan Håkan Rudels och Maria Edsman som säkert kommer att handla en del om bokhandelns roll när allt fler böcker säljs i digital istället för fysisk form. Akademibokhandeln har ju haft ett ben i både fysisk bokhandel och nätbokhandel (Bokus) men försöker även komma ifatt på den digitala prenumerationssidan med tjänsten Bokus Play.

Program

13.30
Eva Gedin, ordförande Svenska Förläggareföreningen, och Maria Hamrefors, ordförande Svenska Bokhandlareföreningen, hälsar välkommen och presenterar dagens program och dagens moderator Josefine Sundström.

13.35
Bokmarknaden 2019 – presentation och samtal
Erik Wikberg,  ekonomie doktor Handelshögskolan, redogör för 2019 års siffror och samtalar kring utvecklingen med ett antal branschpersoner.

14.10
Bokbranschens och böckernas roll i samhället
Sverker Sörlin, idéhistoriker och författare, presenterar tankar från sin bok Till bildningens försvar – speciellt om möjliga samarbeten mellan de kunskapsbärande institutionerna i samhället, av vilken kanske bokbranschen är en.

15.00
Kaffepaus (så du hinner jobba eller ta en egen fika på kontoret)

15.30
Bokbranschen – vart är vi på väg, vill vi dit och vad kan vi göra?
Håkan Rudels, vd Bonnier Books, och Maria Edsman, vd Bokhandelsgruppen, redogör.

16.20
Avslutning och fortsättning
Eva Gedin och Maria Hamrefors

Därefter mingel (som inte går att följa på webben men som Boktugg givetvis kommer att rapportera från tillsammans med reflektioner vi snappar upp under eftermiddagen).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL