ANNONS

Författaren Charles Portis är död

Den amerikanske författaren Charles Portis är död, rapporterar The New York Times.
Portis, notoriskt folkskygg, är mest känd för att ha skrivit westernromanen ”Mod i barm” som har filmatiserats ett flertal gånger med titeln ”True grit” – som också är bokens originaltitel.
Charles Portis inledde sin skrivande bana som journalist, bland annat för The New York Herald Tribune, men bestämde sig under 1960-talets mitt för att satsa på skönlitteraturen. Det beslutet, och sättet på vilket karriärbytet skedde (han flyttade till en fiskestuga i Arkansas), är omnämnt och hyllat i Tom Wolfes antologi ”The new journalism”.
Författardebuten ”Norwood” följdes av ”Mod i barm” 1968. Portis skrev ytterligare tre romaner mellan 1979–1991 och har kallats ”USA:s minst kända stora författare”. Han dog vid 86 års ålder i sviterna av alzheimer.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se