Författaren Charles Portis är död

Den amerikanske författaren Charles Portis är död, rapporterar The New York Times.
Portis, notoriskt folkskygg, är mest känd för att ha skrivit westernromanen ”Mod i barm” som har filmatiserats ett flertal gånger med titeln ”True grit” – som också är bokens originaltitel.
Charles Portis inledde sin skrivande bana som journalist, bland annat för The New York Herald Tribune, men bestämde sig under 1960-talets mitt för att satsa på skönlitteraturen. Det beslutet, och sättet på vilket karriärbytet skedde (han flyttade till en fiskestuga i Arkansas), är omnämnt och hyllat i Tom Wolfes antologi ”The new journalism”.
Författardebuten ”Norwood” följdes av ”Mod i barm” 1968. Portis skrev ytterligare tre romaner mellan 1979–1991 och har kallats ”USA:s minst kända stora författare”. Han dog vid 86 års ålder i sviterna av alzheimer.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL