ANNONS

Trump gör nytt försök att kapa budget till biblioteken

För fjärde året i rad föreslår Donald Trump att dra in det statliga biblioteksstödet i USA. I budgetförslaget för 2021 ingår att för gott stänga ner Institute of Museum and Library Services (IMLS) som hanterar en stor del av finansieringen till landets bibliotek. Tidigare år har förslaget inte gått igenom, och för 2020 ökade till och med budgeten för IMLS med 10 miljoner dollar. American Library Association (ALA) ber trots detta alla (amerikanska medborgare) att mejla kongressen och uppmana dem att fortsätta investera i biblioteken.
I samma budgetförslag vill Trumpadministrationen skära i finansieringen av konst, kultur, social verksamhet och miljöfrämjande åtgärder.
(Via Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se