ANNONS

Jeff Bezos sålde Amazonaktier för 17,6 miljarder kronor

Amazons grundare Jeff Bezos är världens näst rikaste människa (efter Bernard Arnault som äger lyxvarukoncernen LVMH Moët Hennessy med varumärken som Louis Vuitton, Christian Dior, Sephora och Fendi). Nyligen passerade Amazons börsvärde 1000 miljarder dollar efter en stark kvartalsrapport (okt-dec 2019) då Amazon sålde för 87,4 miljarder dollar med ett rörelseresultat på 3,9 miljarder.
Nu har Jeff Bezos ”firat” det med att sälja av 900 000 aktier, vilket gav honom 1,84 miljarder dollar (17,6 miljarder kronor) i kontanter. Han säljer årligen aktier för en miljard dollar för att finansiera sitt rymdbolag Blue Origin, enligt CNBC. Eller ska han möjligen stoppa in pengar i Washington Post inför valåret?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se