ANNONS

Monika Fagerholm får Tollanderska priset 2020 för boken ”Vem dödade bambi?”

Den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm får Karl Emil Tollanders pris. Foto: Jessica Gow/TT.

Författaren Monika Fagerholm tilldelas Karl Emil Tollanders pris – ett av de största litterära prisen i Finland med 40 000 euro (motsvarande 422 000 kronor) i prispengar.

Det är Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) som hyllar Fagerholm för hennes roman ”Vem dödade bambi?” och för hennes livsverk.

Monika Fagerholm är en finlandssvensk författare som är född i Helsingfors. Hon romandebuterade 1994 med den lovordade ”Underbara kvinnor vid vatten” som översatts till nio språk och utkommit i elva länder.

Fagerholm får 40 000 euro och den Tollanderska medaljen för sin litterära insats.

Priset har delats ut sedan 1913. Vinnare de senaste åren är Kjell Westö (2018) och Tuva Korsström (2019).

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se