ANNONS

Kö hos norska Kulturrådet sedan det blev gratis att ansöka om litteraturstöd

Efter att avgiften togs bort förra året för att få en bok värderad av norska motsvarigheten till Kulturrådet har det blivit kö. Att det numera är gratis har gjort att fler förlag och egenutgivare ansöker om litteraturstöd för distribution av 770 exemplar till biblioteken. Under 2019 kom det in 40 fler titlar än 2018. Redan nu är man på gränsen av vad urvalsgruppen klarar av att läsa, och om ansökningarna fortsätter att öka kommer man att behöva se över hanteringen. (Via Bok365.)
I Sverige är det också gratis för utgivare att ansöka om litteraturstöd hos Kulturrådet.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL