Elisabet Palmqvist debuterar med roman om skuld, skam och kärlek

Elisabet Palmqvist. Foto: Privat

Två män möts – på nytt. Båda bär på känslor av förlust. Viktor är en nyligen pensionerad kirurg, vilsen och vingklippt. Kurt har en panisk skräck för att förlora någon kroppsdel och spar på hår och avklippta naglar. Han hatar Viktor som tidigare opererat honom. Mötet leder fram till en katastrof. Viktor kämpar allt mer trängd och insnärjd i lögner för att återfå styrfart i livet. Det handlar om skuld, skam och kärlek – med komplikationer.

Allt detta utspelas huvudsakligen i Kalmar, med nedslag i Eksjö, Vetlanda och en mindre ort. 

Själv är jag uppvuxen i småländsk skogsbygd. Jag tog studenten i Tranås och har studerat bland annat nordiska språk, psykologi och medicin i Lund. Sedan har jag arbetat som läkare i Oskarshamn, Linköping, Kalmar och periodvis i Norge. På senare år har jag också åkt runt som urologvikarie i flera svenska städer.

De kastrerade

De kastrerade

Detta är historien om två män med en stor kastrationsskräck. Kurt har en panisk förskräckelse för att förlora någon kroppsdel och sparar på hår och naglar. Han hatar Viktor som opererat bort hans gallblåsa. Kurt blir våldsam och angriper Viktor, men det slutar med att Viktor slår ihjäl Kurt och i panik gömmer undan liket.<br /> Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL