ANNONS

Sara Stridsberg-romanen ”Kärlekens Antarktis” sätts upp på Dramaten

Sara Stridsbergs roman "Kärlekens Antarktis" blir monolog på Målarsalen på Dramaten. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Skådespelaren och regissören Nina Jeppsson gör en monolog av Sara Stridsbergs roman ”Kärlekens Antarktis”. Teateruppsättningen, som har fått titeln ”Till kärlekens Antarktis”, får urpremiär på Dramaten i Stockholm den 29 april.

I Sara Stridsbergs roman talar en mördad kvinna till läsaren.

”När jag läste boken tänkte jag; Hur mycket smärta krävs för att vilja ge upp allt? När hoppet äntligen dör och allt blir stilla: där finns vila. Det resonerade inuti mig, men jag kände också ett slags revolt, en bön och ett rop om att få fortsätta tro och kämpa”, säger Nina Jeppsson i ett pressmeddelande.

Jeppsson har tidigare bland annat satt upp Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt” på Orionteatern i Stockholm.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se