ANNONS

Sara Stridsberg-romanen ”Kärlekens Antarktis” sätts upp på Dramaten

Sara Stridsbergs roman "Kärlekens Antarktis" blir monolog på Målarsalen på Dramaten. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Skådespelaren och regissören Nina Jeppsson gör en monolog av Sara Stridsbergs roman ”Kärlekens Antarktis”. Teateruppsättningen, som har fått titeln ”Till kärlekens Antarktis”, får urpremiär på Dramaten i Stockholm den 29 april.

I Sara Stridsbergs roman talar en mördad kvinna till läsaren.

”När jag läste boken tänkte jag; Hur mycket smärta krävs för att vilja ge upp allt? När hoppet äntligen dör och allt blir stilla: där finns vila. Det resonerade inuti mig, men jag kände också ett slags revolt, en bön och ett rop om att få fortsätta tro och kämpa”, säger Nina Jeppsson i ett pressmeddelande.

Jeppsson har tidigare bland annat satt upp Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt” på Orionteatern i Stockholm.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se