Denna artikel sponsras av författare/förlag

R. Wolfgangs feelgoodäventyr tog sin början i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård inspirerade till R. Wolfgangs debutroman. Foto: Istock

Spionromanen Lee Linn – En svensk underrättelseagent är till viss del baserad på verkligheten. Idén uppstod under en seglats till Stora Nassa.

– Stockholms skärgård är ett, globalt sett, unikt område, det är så vackert och där finns rika möjligheter för rekreation och att leva i nuet. Det är som en naturlig stresshanterare, men bidrar också till att nya idéer kommer fram, säger R. Wolfgang, som nyligen debuterat med sin första bok.

Ursprunget till bokidén och grunden för bokens handling kom till under en seglats ute i Stockholms skärgård.

– Vi var fyra båtar, som seglade hårt under dagarna, men under kvällstid, med obligatorisk grillning och middag i sittbrunn, pratades om allehanda ting. En sen kväll i Stora Nassa, som är en egen miniskärgård i Stockholms ytterskärgård, kom vi in på ett äventyr som delvis har en viss verklighetsförankring.

Berättelsen gnagde några år och tog så sakteliga form.

– Boken bygger i vissa delar på en verklighetsbaserad berättelse, en grund som byggts på med fiktiva omständigheter. Vissa organisationer finns och några personer är förebilder till bokens karaktärer. Grundidéerna till boken är baserade på många samtal och intervjuer, säger R. Wolfgang.

Stommen skrevs till slut ihop på ett halvår, sedan började jobbet med att klä stommen med ord, det tog ytterligare ett år. Inte minst alla intervjuer har tagit sin tid.

Lee Linn : en svensk underrättelseagent

Lee Linn : en svensk underrättelseagent

  • Förlag: Vulkan
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-12-06
  • ISBN: 9789189059566

Romanen Lee Linn – En svensk underrättelseagent beskrivs av författaren som ett feelgoodäventyr.

– Visserligen är grunden en spionroman, men jag tror boken vänder sig till hela familjen. Den är lättläst och passar utmärkt för hängmattan.

De ledande karaktärerna är två kvinnor med unika förmågor för underrättelsetjänst. De arbetar för en organisation, någonstans i gränslandet mellan Försvarsmakten och Säkerhetspolisen. Denna organisation rapporterar direkt till försvarsministern, men uppdragen har aldrig dokumenterats och kommer så heller aldrig att ske. De har delvis olika bakgrund, som gör att de kompletterar varandra. 

I första boken ges en del bakgrundsinformation om karaktärerna, alltifrån barndomen till det vuxna livet. Del två, som är på gång, kommer utspela sig på en annan kontinent.

Vad tycker du är viktigt i en bra bok?
– En viktig del är autenticiteten. Läsaren bör kunna få en uppfattning att berättelsen är trovärdig, såväl storyn som beskrivning av omgivningar. Det kan då vara en fördel om författaren själv bevistat de platser som beskrivs, säger R. Wolfgang som också har besökt många av platserna där handlingen i hans bok utspelar sig.

I övrigt kombinerar han sitt skrivande med heltidsjobb. Under semestertider samlar han idéer, systematiserar dem och tar sedan upp alla trådar under hösten då många kvällar och helger ägnas åt skrivandet. 

– En av mina förebilder är författaren Lee Child. Han skriver med stort fokus, karaktärerna är omsorgsfullt beskrivna med alla personlighetsdrag och miljöbeskrivningarna är lika minutiöst formulerade, det blir en upplevelse av att själv befinna sig där. Jag vill gärna själv kunna beskriva omgivningar med en känsla av äkthet, säger R. Wolfgang.

Om författaren

R. Wolfgang presenterar sig som en helt vanlig man med familj och två barn, som numera i det närmaste är vuxna. Han jobbar heltid, samtidigt som han skriver på kvällar och helger. Lee Linn – En svensk underrättelseagent är hans debut och han skriver just nu på uppföljaren. Ett stort personligt intresse är segling.

Lee Linn : en svensk underrättelseagent

Lee Linn : en svensk underrättelseagent
Författare
Förlag Vulkan
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor380
Vikt450 gr
Utgiven2019-12-06
SABHc
ISBN 9789189059566
Under en sommarnatt ute i Stockholms yttre skärgård får Lee Linn, svensk underrättelseagent, ett meddelande att återvända till den egna organisationens högkvarter i Stockholm. En hemlig organisation, fristående från såväl den militära underrättelseverksamheten som SÄPO. De uppdrag som utförs av denna organisation har aldrig dokumenterats och kommer så heller aldrig att ske. Rapportering sker endast muntligen, direkt till försvarsministern. Lee får i uppdrag att bege sig till Indien för att ingå i ett internationellt team, vars primära uppgift är att få två kidnappade ungdomar fria, samtidigt som hennes kollega och väninna inledningsvis beger sig till Washington DC för att samla nödvändig information för uppdraget. I takt med att utredningen går framåt och alltmer nystas upp, utvecklas uppdraget till att bekämpa en betydligt mer omfattande internationell kriminell verksamhet, än vad som inledningsvis kunde förväntas. I denna första bok om Lee Linns äventyr, ges en introduktion av huvudkaraktärerna med deras personlighetsdrag samt en första inblick i den organisation inom vilken de verkar. Boken har en betoning på ett underhållande feelgood-äventyr, om två kvinnor med unika egenskaper.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar för din/era böcker så kontakta en av våra säljare. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se