fbpx

Författare och Bookstagrammers vill stötta lokala bokhandeln med #jagbokhandlar

Den nya kampanjen #jagbokhandlar drog igång på Instagram på torsdagskvällen. Flera författare och andra bokälskare uppmanar folk att spendera lönen i sin lokala bokhandel och sedan lägga upp på Instragram.

Lönehelg efter de ”fattiga” veckorna. Nu ska det shoppas böcker. Och gör det i din lokala bokhandel, uppmanar ett gäng författare och bookstagrammers med hashtaggen #jagbokhandlar.

– Vi är ett gäng författare och bookstagrammers som har startat ett Insta-initiativ för att stötta den fysiska bokhandeln, säger författaren Johanna Schreiber och förklarar:

️- Initiativet går helt enkelt ut på att man, när lönen kommer, går till sin lokala bokhandel och köper en bok. För att stötta den fysiska bokhandeln. Sedan berättar man på Instagram att man gjort det och använder #jagbokhandlar, och uppmanar andra att göra samma sak.

Frida Malmgren fyller i:

– Även om nätet och streaming är smart, så slår det inte känslan av en bok, direkt i näven när du vill ha den. När du köper böcker i bokhandeln är det dessutom miljövänligare och bättre för den lokala handeln. För visst vill vi ha våra lokala bokhandlare kvar?

ANNONS

De som startat initiativet är: Anna Bågstam, författare (Norstedts/Storytel), Frida Malmgren, serietecknare och författare (Kartago/Ester Bonnier), Pernilla Wellrath, bookstagrammer, Ida Ömalm Ronvall, författare (B.Wahlströms), Tobias Söderlund, författare (Rabén & Sjögren), Johanna Schreiber, författare (Norstedts/B.Wahlströms), Hanna Lager, bokbloggare, Johanna Ericson, bookstagrammer.

Tidigt på fredagsmorgonen, knappt tio timmar efter att kampanjen lanserades, så finns tio inlägg taggade med #jagbokhandlar. På Boktugg gissar vi att de blir mångdubbelt fler under fredagen och resten av helgen. Hur var det nu Magnus Uggla sjöng? Visst var det något i stil med:

(…) Men i samma stund som lönen går att nå
Skall det genast ut och handlas
Hela bokhyllan förvandlas (…)
(…) Man är kung, kung, kung i bokhandeln
Det är värt att leva fattigt ett tag
Om man får vara kung för en dag (…)

Eller så har vi på redaktionen hört helt fel? Men Magnus Uggla är ju ändå författare så det måste ha varit så.

Det hela presenterades såklart i en post på Instagram:

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny