ANNONS

Många norska debutanter skriver bara en enda bok

525 skönlitterära författare debuterade mellan 2001 och 2015 på norska förlag. Nu visar en undersökning att en av fyra av dessa (134 stycken) inte har kommit ut med fler böcker. Det förlag som har gett ut flest debutanter är Aschehoug, och en tredjedel av dessa har inte fått någon ny titel utgiven. Förlaget hävdar att de alltid jobbar för att utveckla alla nya författarskap, men också att det finns många exempel på bra böcker som är skrivna av enboksförfattare. Detta rapporterar tidningen Klassekampen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se