ANNONS

Många norska debutanter skriver bara en enda bok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

525 skönlitterära författare debuterade mellan 2001 och 2015 på norska förlag. Nu visar en undersökning att en av fyra av dessa (134 stycken) inte har kommit ut med fler böcker. Det förlag som har gett ut flest debutanter är Aschehoug, och en tredjedel av dessa har inte fått någon ny titel utgiven. Förlaget hävdar att de alltid jobbar för att utveckla alla nya författarskap, men också att det finns många exempel på bra böcker som är skrivna av enboksförfattare. Detta rapporterar tidningen Klassekampen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL