ANNONS

Författaren Mary Andersson är död

Författaren Mary Andersson från Malmö har avlidit, rapporterar P4 Malmöhus.
Mary Andersson föddes 1929. Hon växte upp i ett barnrikehus i Malmö med föräldrar och sex syskon. Hon började arbeta tidigt och hennes erfarenheter från en senapsfabrik i Malmö skildrades i romanen Dåliga mänskor, som 1999 sattes upp som musikal på Malmö musikteater med musik av Mikael Wiehe.
Mary Andersson skrev flera andra böcker om arbetarklassens villkor under krigsåren, ofta med Malmöanknytning. 2009 utkom hennes sista bok, självbiografin Den vingabrödna. 2015 tilldelades hon Malmö stads kulturpris. (TT)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se